Teamcoaching en Eventsucces Unplugged

Blogkracht voor Teamflow & Inspiratie

Hoe krijgt ons team meer vertrouwen in elkaar

De basis voor een goede samenwerking is vertrouwen. In ‘de vijf frustraties van teamwork’ van Patrick Lencioni heeft vertrouwen de eerste plek. Het is de basis van de driehoek die leidt tot effectief samenwerken. Lijnrecht tegenover dit vertrouwen staat onkwetsbaarheid. Vertrouwen heeft dus alles te maken met kwetsbaar durven zijn; je open stellen voor de ander. In deze blog geef ik je een aantal tips om met het onderwerp: Hoe krijgt ons team meer vertrouwen in elkaar aan het werk te gaan.

Lees verder

Optimaal Online Vergaderen: 5 Onmisbare Tips voor Succesvolle Virtuele Meetings

Door het creëren van een professionele omgeving, het starten en eindigen van elke meeting met een check-up, het opstellen van een duidelijke agenda, het aanmoedigen van actieve deelname, en het rekening houden met de Insights kleuren, kun je de kwaliteit van online vergaderingen aanzienlijk verbeteren. Deze tips bevorderen een positieve vergaderervaring en effectieve communicatie.

Lees verder

Effectieve Teamdynamiek: Hoe Kunnen We In Ons Team Beter Feedback Geven Zonder Gedoe

Om een samenwerking tussen teamleden optimaal te laten zijn is het van belang dat mensen zich vrij voelen om feedback aan elkaar te geven én te ontvangen. Voor het geven van feedback is een veilige omgeving waarin teamleden een goede basis van vertrouwen hebben ten opzichte van elkaar cruciaal.

Lees verder

Waardevol Feedback Geven in 7 Eenvoudige Stappen: Een Handvat voor Effectieve Communicatie

Feedback geven is cruciaal voor professioneel succes en teamontwikkeling. Ik geef je zeven stappen voor het geven van effectieve feedback. Belangrijk is de voorbereiding, het kiezen van het juiste moment, het starten met positiviteit, specifiek en concreet zijn, gebruikmaken van de 'Ik'-boodschap, actief luisteren, en eindigen met positieve toekomstgerichte inzichten. Het vermijden van oordelen en het benutten van 'feedforward' zorgen voor een constructieve benadering.

Lees verder