Teamcoaching Brabant

Door teams te coachen leren teamleden om goed naar elkaar te luisteren, waardoor het onderlinge vertrouwen toeneemt. Daardoor groeit de effectiviteit het team, net als het teambewustzijn en het zelfsturend vermogen. Hierin ligt de basis voor blijvende groei en plezierig, resultaatgericht samen-werken.

Teamcoaching voor blijvende groei

Samen succesvol worden door teamcoaching

Wil jij met jouw team betere resultaten gaan behalen? Dat lukt alleen door goed samen te werken!

In de praktijk zie je dat teamdoelen niet worden behaald. Dat kan zijn omdat niet alle talenten van je teamleden optimaal worden benut. Misschien lukt het niet omdat er onderlinge spanningen worden ervaren, waar je als team de vinger niet op kunt leggen? Het kan ook zijn dat het voor jullie lastig is om een strategie te formuleren en duidelijke afspraken hierover te maken, doordat jullie bijvoorbeeld allemaal verschillende denkstijlen hebben of omdat geroddeld wordt.

Samenwerken klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is het best een uitdaging; het is vƩƩl meer dan samen werken. HoƩ moet het dan anders en beter? Dat leer je ik jullie graag door middel van teamcoaching.

Laten we samen groeien!
overlay-image

quote-icon Mijn naam is Jessica. Als teamcoach ga ik steeds weer op zoek naar waar de verbeteringen in de teamdynamiek gevonden kunnen worden. Hoe staat het met het onderlinge vertrouwen? En hebben de teamleden een helder doel voor ogen? Waar zit de start voor actie? Dankzij mijn kunstzinnige achtergrond weet ik dit op een unieke, luchtige en creatieve manier vorm te geven. Zo ontstaat een veilige sfeer om met elkaar de diepte in te gaan en ook het onuitgesprokene bespreekbaar te maken. Wil je weten of ik jouw teamleden ook in de actie-stand krijg? Plan dan snel een gratis kennismakingsgesprek. quote-icon

- Jessica
Teamcoaching voor Blijvende Groei

Dit gaat jouw team door teamcoaching bereiken!

“Een resultaatgerichte, plezierige samenwerking begint met het erkennen, waarderen en benutten van de diversiteit tussen teamleden. Met Insights Discovery leer ik jouw team hoe het beter kan functioneren, terwijl het werkplezier toeneemt. Omarm je in het team de verschillende talenten en perspectieven, dan behaalt Ć©lk team maximale resultaten.” Jessica van Strien.

 • Optimaal functionerend team

  Jouw team functioneert als een geoliede machine en kan weer trots zijn op de teamprestaties.

 • Effectieve communicatie

  Jouw team gaat effectiever communiceren, waardoor er een betere samenwerking ontstaat.

 • De kracht van aanpassing

  Jouw team gaat zich sneller en beter aanpassen bij veranderingstrajecten in de organisatie.

Meer over Insights Discovery
overlay-image
De kracht van team-synergie

Wordt het samen werken of samenwerken?

Een team bestaat uit individuele teamleden die samen moeten werken (of met andere teams) om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Dat doel wordt alleen gerealiseerd als er een prettige en effectieve onderlinge samenwerking is. Het wordt niet bereikt door simpelweg nƔƔst elkaar te werken. Daarvoor is wel inzet nodig. Passiviteit leidt niet tot succes. Activiteit en in beweging komen wel!

Is er sprake van ongewenst gedrag op het werk? Of zie je dat individuele talenten in het team niet benut worden? Signaleer je dat teamleiders of -leden hun verantwoordelijkheden niet nemen en er geen eigen leiderschap heerst? Ik maak deze moeilijke onderwerpen, groeps-en persoonlijke emoties bespreekbaar, waardoor er een verbeterde dynamiek ontstaat!

overlay-image
Extra voordelen op een rij

Wat levert het jullie team nog meer op?

Teamcoaching heeft een bewezen, effectieve werking in diverse sectoren, zoals de zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven. Mijn teamcoaching ‘toolbox’ is rijkelijk gevuld, waardoor ik kan kiezen uit meerdere werkvormen en materialen. Die werkvormen kan ik – afhankelijk van de situatie – inzetten om het onderlinge vertrouwen te laten groeien.

De winst: een dat team effectiever werkt, omdat het zelfsturend wordt en efficiƫnter functioneert.

Groei wordt vaak belemmerd door vaste patronen die onbewust zijn ontstaan. Door deze patronen van een afstand te bekijken, beoordeel ik of ze nog bijdragen aan het team. Is dat niet zo? Dan gaan we samen onderzoeken wat wƩl bijdraagt.

Beter teamwerk start met een afspraak maken!
overlay-image

ZĆ³ boekt jouw team (meer) succes

Teamgroei

De prestaties van elk teamlid nemen toe doordat er geen conflicten en obstakels meer zijn die de teameffectiviteit belemmeren.

Vertrouwen

Het onderling vertrouwen en wederzijds begrip groeien, waardoor er een positieve en coƶperatieve werkomgeving ontstaat.

Aanpasbaar Team

Het team past zich sneller aan aan veranderingen in de organisatie, zoals een fusie of nieuwe managers.

Teamdynamiek

Teamcoaching laat mensen werken vanuit hun kracht. Dit verbetert de teamdynamiek en de samenwerking.

Prestaties

Door coaching nemen individuele prestaties toe en daardoor de collectieve prestaties.

Communicatie

Een verbeterde communicatie verhoogt het probleemoplossend en zelfsturend vermogen van teamleden.

quote-icon Gelijkgestemde mensen zoeken elkaar graag op en versterken elkaars negatieve meningen. Dat zorgt voor ongewenst gedrag, zoals roddelen. Tijdens de teamcoachingsessies gaan we aan de slag met het creƫren van een open en veilige sfeer. Ik zorg er dan voor dat iedereen zich gehoord en gezien voelt quote-icon

- Jessica
Individuele groei, teameffectiviteit

Door individuele groei wordt een team effectiever

Teamleden gaan ook met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag. Teamcoaching is mede gericht op het laten groeien van individuele leiderschapsvaardigheden. Het draagt bij aan het ontwikkelen van individuele vaardigheden, zoals communicatievaardigheden, probleemoplossend vermogen en stressmanagement.

Teamleden gaan zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen groei en ontwikkeling van hun taak. Ze leren te gaan staan voor hun eigen verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Zo wordt eigen initiatief ontwikkelt, ofwel persoonlijke leiderschap.

Dit helpt teamleden bij het leiden van hun collega’s en het nemen van initiatieven. Op deze manier wordt een positieve teamcultuur ontwikkeld met een constructieve manier van werken.

Dit is waarĆ³m je Kairos in Motion als externe teamcoach inzet!

Als extern teamcoach geef ik elk teamlid tijdens teambijeenkomsten de ruimte om te bespreken wat er voor hem of haar speelt. Ik begeleid teamleden met elkaar feedback te geven over hun prestaties en samenwerking in termen als missie en doel, maar ook in rolverdeling en werkprocedures, afspraken en onderlinge verhoudingen. Ik help bij het formuleren van constructieve feedback. De 360-graden feedback is hier een fijne vorm voor. Dat geeft deelnemers inzicht in het beeld dat anderen van hen hebben. Met Insights Discovery krijgen zij inzicht in persoonlijke, sterke punten en ontwikkelingsgebieden.

Ik moedig teamleden aan om regelmatig te reflecteren op hun eigen prestaties Ć©n die van het team. Dat leidt tot bewustwording en groei.

Teamontwikkeling is een dynamisch proces en vraagt om continue groei en aanpassing. Het vereist betrokkenheid en inzet van alle teamleden en is gericht op het bereiken van meetbare en duurzame resultaten.

Meer weten?

Gratis kennismakingsgesprek
met Jessica

Ben je overtuigd of wil je toch nog graag meer weten? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijk gesprek. Dat kan persoonlijk, telefonisch of via een videocall. Ik vertel je graag over mijn aanpak als teamcoach en deel graag de goede resultaten die ik heb bereikt in diverse sectoren, terwijl jij alle ruimte krijgt om vragen te stellen.

Ga ik ook joĆŗw team helpen?
overlay-image

Recensies

  5/5

  Recensie

  Jessica heeft in verschillende sessies met een drietal teams gewerkt bij de gemeente Asten. Met als doel te werken aan nog sterkere en efficiĆ«ntere teams en de samenwerking zowel binnen de teams als tussen de teams onderling verder te verbeteren. Jessica wist daarbij de juiste snaar te raken waardoor zowel de teams collectief als de medewerkers individueel zich kwetsbaar gingen opstellen. Dit werd door Jessica op een zeer natuurlijke wijze bewerkstelligd. Werken aan verbeteringen is een teer proces dat risicoā€™s met zich meebrengt. Bij Jessica is dat in goede handen.

  review-icon
  J
  Jan-Willem van der Mark | Adjunct afdelingshoofd Teammanager omgevingskwaliteit gemeente Asten

  13 juni 2020

  5/5

  Recensie

  Ons team heeft met Jessica een traject doorlopen waarin we toe-werkten naar een visie en beleidsplan. Via brainstormsessies werd iedereen uitgedaagd. Jessica is daarbij een spontane en positief triggerende coach, ze weet echt lijn in het geheel te brengen. De sessie daarna om concrete stappen te zetten is echter lastiger maar is ook succesvol gebleken. De opdrachten hebben ons aan het denken gezet. En behalve een mooi nieuw missieplan heeft voor de teamleden ook tot persoonlijke nieuwe keuzes geleid.

  review-icon
  M
  Michiel Knibbe | Fysiotherapie Heikant

  05 april 2020

  5/5

  Recensie

  De individuele sessies met Jessica hebben mij een mooie en fijne reflectie gegeven in waar ik sta, wat ik belangrijk vind en waar ik naar toe wil. Ik voelde me vrij, op mijn gemak, begrepen en uitgedaagd. Met finesse in het luisteren, flexibiliteit om het traject aan te passen naar de golven die zich aandienden en gevoel voor (mijn) spiritualiteit is Jessica de katalysator geweest die ik zo hard nodig had.

  review-icon
  K
  Kim Horsten | Team Lead - Team International Admissions International Office, Tilburg University

  17 mei 2023

  5/5

  Recensie

  Super fijne begeleiding van ons team gehad van Jessica. Een coach waarbij iedereen zich gehoord en gezien voelt. Goed binnen een team en een op een. Jessica denkt mee, is flexibel en voegt hier haar eigen kennis aan toe.

  review-icon
  C
  Caroline Demos | Manager Kunst & Creativiteit CKE Eindhoven

  20 februari 2023

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een teamcoach

Wat is een teamcoach? chevron-right

Teamcoaches zijn professionele begeleiders die teams helpen en faciliteren bij het verbeteren van de samenwerking en de persoonlijke en teameffectiviteit. Ze creƫren een veilige omgeving en worden ook wel teammentor, teamfacilitator of leider-als-coach genoemd. Er zijn verschillende soorten teamcoaches, zoals de teamleider-teamcoach, interne teamcoach, externe teamcoach of team-manager.

Wat is groepsdynamische teamcoaching? chevron-right

Groepsdynamische teamcoaching richt zich op het begrijpen en beĆÆnvloeden van de interacties en relaties binnen een team. Het omvat het observeren en analyseren van de groepsdynamiek om inzicht te krijgen in hoe teamleden met elkaar omgaan en gesprekken voeren. Vervolgens werkt de coach samen met het team om positieve aspecten te versterken en negatieve patronen aan te pakken.

Wat is systemisch coachen? chevron-right

Systemisch coachen wordt vaak toegepast bij organisatiecoaching en loopbaancoaching. Deze holistische benadering geeft diepgaand inzicht en bevordert duurzame veranderingen door systemische verstoringen aan te pakken. Systemisch werken zorgt voor oordeelloos kijken naar de organisatie en zijn patronen/systemen.

Wat is het verschil met individuele coaching? chevron-right

Naast teamcoaching is er ook individuele coaching. Teamcoaching zet zich in op de ontwikkeling van een groep mensen die samenwerken. Individuele coaching richt zich op het verbeteren van persoonlijke en professionele vaardigheden en prestaties van een individu. De methode en de benadering die coaches inzetten verschillen tussen individuele coaching en teamcoaching.

In welke delen van Nederland werkt Jessica als teamcoach? chevron-right

Jessica werkt als teamcoach in de provincie Noord-Brabant, met als zwaartepunt Eindhoven. Ook instellingen, organisaties en bedrijven uit deze Brabantse steden kunnen bij haar terecht: Tilburg, Breda, s-Hertogenbosch (Den Bosch), Helmond, Roosendaal, Oss, Bergen op Zoom, Waalwijk en Veghel. Ook in de provincie Limburg werkt Jessica regelmatig.

Welke taak heeft een teamcoach? chevron-right

Een goede teamcoach heeft een aantal eigenschappen en taken zoals: het diagnosticeren van teamsterktes en zwaktes door middel van assessments en evaluaties, begeleiding bij teamontwikkeling, overmoedige teams confronteren, individuele coaching, facilitatie van vergaderingen, conflictbeheer, doelstellingen stellen en heldere afspraken maken, veranderingsmanagement, trainingsplannen opstellen, feedback geven, teamevaluatie, vertrouwelijkheid handhaven, voortgangsrapportage en continu zelfontwikkeling. De specifieke werkzaamheden variƫren afhankelijk van teambehoeften. Een teamcoach kan daar waar nodig interventies verrichten en zal irritaties met het team openlijk bespreken en hen begeleiden om een conflict te neutraliseren.